Krumplihéjpite Irodalmi Társaság 2018

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság 2018

DramaHistoryRomance  angol film 124 perc

Az utóbbi bő egy évben több olyan film is készült, amely Anglia második világháború alatti hely­zetével foglalkozott, mint például A legsötétebb óra és a Dunkirk. Ha kicsit szélesebbre nyitjuk az optikát, ide lehet beilleszteni a korábbi siker­regény tavaly nyár végi filmes változatát, a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot. Tíz évvel a Mary Ann Shaffer és Annie Barrows által jegyzett mű megjelenése után Mike Newell rendezésében kapunk képet a Csatorna-szigetek lakóinak háború alatti életéről. forrás

2018. augusztus 10-én kerül fel a Netflixre a Krumplihéjpite ​Irodalmi Társaság regényből készült film, aminek a főszerepében Lily James, Matthew Goode és Michiel Huisman bizonyíthat.

A könyv nálunk már 2010-ben megjelent a Park Kiadó jóvoltából, a film miatt viszont jön a gyönyörű filmborítós kadás. Alább meg is nézhetitek, a fülszöveggel együtt!

1946 ​januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút.

Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.

 

online olvasható itt 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmeknekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8115483186

Hirdetés

Facebook oldaldoboz

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása