Hegedűs a háztetőn / Fiddler on the roof (1971)
181' · amerikai · dráma, romantikus, musical

 Hegedűs a háztetőn (1971) 

Fiddler on the roof

181' · amerikai · dráma, romantikus, musical

Bessenyei Ferenc szinkron

Tevje, a szegény tejesember Anatevkában, a kis ukrán faluban él a családjával. Mindennél fontosabb számára a zsidó hagyományok ápolása. Emiatt összetűzésbe kerül az öt lányával, akik a házasságközvetítő tanácsai helyett inkább a szívükre hallgatnak. Nem csoda, hogy egyik kérő sem tetszik Tevjének, aki a kis közösségüket félti. A zsidók életét azonban más is fenyegeti: kitelepítések, pogromok, erőszakos cselekmények. Tevjének be kell látnia, hiába gondolta, hogy üzletet tud kötni az Úrral, a valóságban minden másként fest.
Anatevka kicsiny és szegény zsidóközösségének életét a század elején már nem a régi hagyományok tisztelete irányiíja. De az új élet nem alakulhat ki az ősi földön, a cár kitelepítteti a zsidóságot Anatevkából.
Szereposztás
Topol Tevje
Norma Crane Golde
Leonard Frey Motel
Molly Picon Yente
Paul Mann Lazar Wolf
Paul Michael Glaser Perchik
Rosalind Harris Tzeitel
Rendező
Norman Jewison
.
.

  

 

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmeknekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3618061594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Facebook oldaldoboz

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása